Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiBosna i HercegovinaBećirović ubjedljivo bolji od Izetbegovića na anketi portala Klix.ba; Zabilježio rast u...

Bećirović ubjedljivo bolji od Izetbegovića na anketi portala Klix.ba; Zabilježio rast u odnosu na anketu iz mjeseca jula

U velikoj  anketi portala Klix.ba  u kojoj se moglo glasati  za člana Predsjedništva BiH ubjedljivu pobjedu odnio je dr Denis Bećirović.

U utrci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda su Bakir Izetbegović (SDA), Denis Bećirović (SDP) kojeg podržava još 10 političkih opcija (NiP, NS, SBB, Za nove generacije, NES, PDA, Prva mostarska partija, Stranka penzionera, Zenička inicijativa Fuad Kasumović i BPS) i Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država).

Na uzorku od oko 35.000 učesnika u anketi, Bećirović je imao osvojenih 42%, dok je njegov glavni oponent Bakir Izetbegović (SDA) imao osvojenih 24%.

U odnosu na anketu provedenu 5. jula na istom portalu i njene rezultate uočljiv je i pad popularnosti Izetbegovića (sa 27% na 24 %), te istovremeni rast Bećirovića (sa 41% na 42%).

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije