Petak, 31 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiBosna i HercegovinaČetvero mladih se vratili u Goražde i osnovali kompaniju za digitalizaciju u...

Četvero mladih se vratili u Goražde i osnovali kompaniju za digitalizaciju u građevini

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća organizovala je prijem za predstavnike novoosnovane kompanije GeoBIM5D International d.o.o. iz Goražda.

Kompanija se bavi digitalizacijom u građevini i geodeziji, izradom 3D modela i 2D crteža, a u budućnosti ima u planu projektovanje, uređenje enterijera, rekonstrukciju objekata i vizualizaciju.

U kompaniji koja je osnovana početkom augusta trenutno je zaposleno četvoro mladih ljudi s prostora ovog kantona, koji su se nakon obrazovanja na visokoškolskim ustanovama vratili u svoj grad, sa željom da stečeno znanje iz oblasti digitalne tehnologije prenesu i drugim mladim ljudima zainteresovanim da svoje zanimanje u budućnosti usmjere u tom pravcu.

Kako su naglasili ovom prilikom, trenutno rade za inostrano tržište, a klijenti su najčešće iz Njemačke, Engleske i Švicarske. Plan kompanije u Goraždu je obuka kadrova i novo upošljavanje radnika s željom za stvaranje mogućnosti koje će mladim ljudima pružiti bolje uslove za ostanak na ovim prostorima.

Premijerka BPK Goražde naglasila je opredjeljenost Vlade BPK Goražde u stvaranju povoljnijeg ambijenta koji će im to omogućiti, izrazivši oduševljenje idejama i namjerama zaposlenih u novoosnovanoj kompaniji. Ovom prilikom obećala je svu moguću podršku iz nadležnosti kantona, kako bi se razvoj njihovog poslovanja odvijao u željenom pravcu.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije