Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiBosna i HercegovinaDuraković: U Banja Luku idem s iskrenim namjerama, moramo popravljati politički ambijent

Duraković: U Banja Luku idem s iskrenim namjerama, moramo popravljati politički ambijent

Novoizabrani potpredsjednik entiteta Republika Srpska iz reda bošnjačkog naroda Ćamil Duraković najavljuje u razgovoru za Fenu da će s političkim partnerima u Banjoj Luci pokušati raditi na civiliziranom dijalogu s ciljem poboljšanja uslova života svih građana, posebno povratnika.

Podvlači kako se njegov program zasniva upravo na stanju i potrebama povratnika u entitetu Republika Srpska te da će zastupati njihove interese i u skladu sa ustavom i zakonom raditi na popravljanju političkog ambijenta.

– Jedan sam od njih i živim s povratnicima. Uradio sam program koji realno oslikava pravo stanje na terenu. Razgovarao sam s ljudima pitajući ih šta ih tjera s ovih prostora. Od 2002. godine do danas, oko 200.000 Bošnjaka je napustilo prostor entiteta Republike Srpske – ističe Duraković.

Kaže da želi otići u Banja Luku otvorenog srca i sa iskrenim namjerama, najavljujući saradnju sa svima te obilazak svih načelnika opština u entitetu RS-a.

– Praktikovat ću ono što nam Ustav dozvoljava, biću legalista koji će se kretati u ustavnim okvirima. Srcem ću se zalagati da se država BiH poštuje te da se Bošnjaci i druge manjinske zajednice poštuju podjednako kao i građani srpske nacionalnosti. Ukoliko dobijem pruženu ruku na tom putu, veoma rado ću se zalagati i koristiti svoj maksimum, te svoje kontakte da realizujem što više projekata za dobro svih građana – potcrtao je Duraković.

Naglašava da iz rodnog kraja, Srebrenice ne odlazi trajno, kazavši da će se zalagati i zastupati interese Srebreničana.

-Pokušat ću sa političkim partnerima u Banja Luci učiniti da stvari krenu boljim tokom. Biću na raspolaganju svim građanima kako bi uslovi života povratnicima bili bolji i radit ću dosta na terenu. Ukazivat ću na propuste koji budu otežavali život običnih ljudi. Moramo popravljati politički ambijent i slati pozitivne signale – poručio je Duraković

Fena.ba

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije