Petak, 31 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaOsvrtiFatka Kulenović: U oktobru za BiH i Denisa Bećirovića!

Fatka Kulenović: U oktobru za BiH i Denisa Bećirovića!

Posljednjih dvadesetak godina iz izbornog ciklusa u izborni ciklus slušamo priče o tome da su naredni izbori od suštinskog značaja za Bosnu i Hercegovinu i da su to najbitniji izbori. Priče i retorike nacionalnih stranaka su nepromjenjive. Narod ih bira, oni pobjeđuju. Narod sve siromašniiji i siromašniji, oni sve bogatiji i bogatiji. Stručnjaci iz raznih oblasti napuštaju ovu zemlju zbog poremećenih sistema vrijednosti, bježe u zemlje zapadne Evrope koje će svojim znanjem i vještinama razvijati. Da im je neko dao priliku, sigurna sam da su ovu zemlju mogli preporoditi i dovesti na zavidan nivo u regiji. Odlaze nam djeca zbog nesigurnosti u budućnost ove zemlje. Odlaze nam kompletne familije, sela, gradovi.

Nekoliko dana nakon isticanja zajedničke kandidature dr. Denisa Bećirovića ispred sedam političkih stranaka, magazin Stav objavio je 101 razlog zašto glasati za Bakira Izetbegovića. Ako postoji i jedan validan razlog koji su nabrojali, postoji sigurno 520.000 razloga zašto za Izetbegovića ne glasati. Tih 520.000 razloga zbog kojih ne glasati za gospodina Izetbegovića imaju svoja imena i prezimena, pasoše i na žalost jedan te isti razlog zbog čega su bili prinuđeni napustiti svoju zemlju – neizvjesna budućnost Bosne i Hercegovine. Kao dugogodišnji prosvjetni radnik i neko ko živi od dijeljenja svog znanja, zbog kvaliteta i odgovornosti posla koji obavljam, vodim se onom latinskom izrekom Repetitio est mater studiorum – “Ponavljanje je majka znanja.”

Prije nego bilo šta da kažem, bitno je ponoviti i naglasiti sljedećih nekoliko stvari: brutalna izborna krađa i pirova pobjeda Šefika Džaferovića prije četiri godine, isporuka državnih i federalnih Domova naroda SNSD-u i HDZ-u, blokade državnih i federalnih institucija, jačanje separatističkih ideja i pokušaji omalovažavanja države, nesposobnost, bezidejnost, kriminal i javašluk u pandemiji, maratonsko suđenje za kriminal prvom čovjeku Vlade FBiH, propast revizije presude protiv Srbije, upitna diploma direktorice KCUS-a itd. I na koncu, pokušaj krađe demokratije i ustavnog prava građana ove zemlje, pokušaj odgađanja izbora. Na onih gore spomenutih 520.000 razloga, ovo su dodatni razlozi zbog kojih na izborima u oktobru na biračkim mjestima jasno i glasno ovoj vlasti treba reći NE!

Moramo im reći NE!…, u ime rođene djece i onih koji će tek doći na ovaj svijet, jer ovu zemlju ne čuvamo jer na nju imamo ekskluzivna prava, nego zato što smo je posudili od budućih pokoljenja. Moramo im reći NE!…, u ime najvećih sinova koji su za ovu zemlju dali ono najvažnije, svoj život, ali ne za ovakvu zemlju u kojoj cvata kriminal i korupcija, i iz koje bježe hiljade ljudi. Ti ljudi sigurno nisu davali svoje živote da bi ovu zemlju napuštali gradovi ljudi, koji bježe iz ove neizvjesnosti i nesigurnosti. Ne možemo birati političare koji će težiti samo svom nacionalnom toru.

Moramo birati političare koji će okupljati narod. Jedan od takvih je sigurno kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović. Moramo promijeniti odnose prema državi i pokazati na svom ličnom primjeru da mijenjajući sebe, možemo promijeniti stvari na bolje. Šta reći za čovjeka za kojeg dugogodišnji aktivan poslanički rad govori za sebe? Slušam priče građana Bihaća i USK o čestitom i školovanom čovjeku, dosljednom i principijelnom političaru, antifašisti i patrioti koji Bosnu i Hercegovinu živi punim plućima i dušom istinskih sinova ove zemlje, koji ne šuti kad neko negativno priča o njegovoj zemlji. Čovjek koji je uz sebe okupio širok front intelektualaca i političkih stranaka, koje su mu dale bezrezrevnu podršku prepoznavši u njemu snagu jednog predsjednika za sve nas! Čovjek koji okuplja zdrave patriotske snage i pojedince, kojima je interes jedne i jedinstvene države Bosne i Hercegovine iznad interesa njihovog etnosa i ostalih sitnih interesa koji nas zadnjih godina vuku na dno liste produktivnosti i konkurentnosti.
Trideset godina ova zemlja i njeni građani čekaju na ujedinjavanje opozicije, kako bi imali priliku glasati za kandidata ujedinjene opozicije. Dugo i s dobrim razlogom smo čekali da se opozicija okupi oko jednog imena i jednog čovjeka dr. Denisa Bećirovića.

Nakon svega što je kroz ovih trideset godina preživjela ova zemlja, zaslužila je da se na njenom čelu konačno nađe onaj, koji će je svim srcem i dušom predano braniti do posljednjeg  daha. Zbog toga što se svakog dana po ko zna koliko puta uvjerim da o kandidatu SDP BiH i ostalih stranaka opozicije ne trebam uvjeravati ljude koje svakodnevno srećem u veličinu, snagu i patriotizam čovjeka koji je svojim predanim radom dokazao da se zna boriti protiv neprijatelja naše domovine, zbog toga ću u oktobru glasati za dr. Denisa Bećirovića, jer  u oktobru biram Bosnu i Hercegovinu!

Izvor: Sdp.ba

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije