Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiBosna i HercegovinaGodišnja stipendija studentima 3000 KM

Godišnja stipendija studentima 3000 KM

U Bihaću je danas u sali Muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a upriličena svečanost potpisivanja ugovora između Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona (MONKS USK) i studenata koji su putem konkursa ostvarili pravo na stipendiju u nedavno provedenom konkursu. Svečanosti je prisustvovao Almin Hopovac ministar obrazovanja u Vladi USK-a, koji je iskoristio priliku da čestita svim studentima koji su dobili stipendije ovog Ministarstva istakavši da je ovo do sada najveći iznos kojeg je Ministarstvo obrazovanja USK-a izdvojilo za stipendije.

Radi se o ukupnom iznosu od 3.000 KM na godišnjem nivou po jednom studentu ili 300 KM na mjesečnom nivou. Ministar Hopovac je dodao kako se iskreno nada da će ove stipendije, barem u jednom malom dijelu, doprinijeti studiju i putu ka postizanju uspjeha kojim idu svi studenti.

“Ranijih godina se nažalost iz budžeta nisu izdvajale stipendije. Uveli smo to ove 2022-e budžetske godine i naravno da ćemo iduće godine to planirati u još većem iznosu. Naglasio bih još i to da moramo planirati iduće godine i samim budžetom i kroz naše projekcije, da ona deficitarna zanimanja koja su nam prijeko potrebna a za koja ne postoji interes na određenim odsjecima i studijskim linijama na Univerzitetu u Bihaću, da ćemo izdvojiti poseban kod gdje ćemo finansirati i te studente.”, poručio je ministar Hopovac

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije