Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiBosna i HercegovinaHalid Bešlić progovorio o nesporazumu s Goranom Bregovićem: I tako malo ljut...

Halid Bešlić progovorio o nesporazumu s Goranom Bregovićem: I tako malo ljut otpjevam

Halid Bešlić za srbijanske medije otkrio jedan mali nesporazum s Goranom Bregovićem na snimanju filma “Armin”.

Halid se pojavljivao u nekoliko domaćih filmova, a sada se osvrnuo na te saradnje.

“Ja se družim sa sarajevskim filmadžijama, u raji smo. Znamo se godinama. Ademir Kenović je čovjek koji me je najviše oko filmova angažovao, pa onda Pjer Žalica, pa Srđan Vuletić. Upoznao sam i Rajka Grlića, tu sam imao ulogu u filmu ‘Karaula’, tu sam malo glumio. Bio sam u seriji ‘Ubice mog oca’, tu je pjesma ‘Ja bez tebe ne mogu da živim'”, kazao je.

Bešlić je govorio i on anegdoti s kolegom Goranom Bregovićem, koja se dogodila na snimanju filma, u kome se slavni pjevač pojavljuje kao muzičar u jednoj kafani.

“Trebalo je da snimim pjesmu ‘U meni jesen je’ za film ‘Armin’ Ognjena Sviličića. Ja odem u studio Gorana Bregovića, došao sam da snimim novu pjesmu. Kad oni puštaju pjesmu mog imenjaka Halida Muslimovića ‘Moj jarane, jarane, jarani smo mi’, i ja kažem šta je ovo. Kaže Goran rekao da to otpjevamo. Pitam gdje je Goran, kaže otišao negdje na Tajland gdje li je bio, negdje u Kini, ne znam. Zovnem ga preko telefona, on me zamoli kaže: ‘Joj, molim te, izvini, otpjevaj to, nisam stigao da uradim. Spasavaj me.’ A ja bio ljut. Kažem, ali ovo je Halidova pjesma, a on meni oni hoće da je ti pjevaš. I tako malo ljut otpjevam”, rekao je Bešlić za “Kurir”.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije