Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiUnsko-sanski kantonKlub NES-a u Sanskom Mostu čini većinu sa SDA

Klub NES-a u Sanskom Mostu čini većinu sa SDA

Nakon pucanja parlamentarne većine u Općinskom vijeću u Sanskom Mostu i izlaska Naroda i Pravde i SDP-a iz parlamentarne većine Klub vijećnika NES BiH formirao parlamentarnu većinu sa SDA i Narodnim Pokretom.

Pored izjava i obrazloženja, kako predsjednika kluba, tako i predsjednika stranke u Sanskom Mostu, gospodina Kadirća, u prilog novoj parlamentarnoj većini govori i činjenica da klub NES podržava sve prijedloge općinskog Načelnika (SDA), kako budžeta za 2023.godinu, tako i povećanje plaće općinskom Načelniku kada je u pitanju njegov koeficijent.

Nadalje, možda najenergičniji u peglanju odnosa između NES-a i SDA u Sanskom Mostu je gospodin Remzija Sadić, vijećnik u općinskom vijeću. Kako portal Infomania saznaje, isti se na kolegijumima vijeća najviše zalaze kako bi ova koalicija opstala. O razlozima ovakvog postupanja spomenutog vijećnika elaboriraćemo u jednom od narednih članaka.

Kako Infomania saznaje u SDA nisu najsretniji sa ovakvim rješenjem parlamentarne većine u Sanskom Mostu, pogotovo zbog političkih “ucjena” vijećnika iz Narodnog pokreta. Sigurno je da je za općinskog Načelnika ova koalicija bila prinudna, s obzirom da se SDP i NiP čvrsto drže kao opozicioni blok.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije