Nedjelja, 26 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaMagazinKulturaKultura i kulturni događaji ne smiju biti prepušteni sami sebi, stava su...

Kultura i kulturni događaji ne smiju biti prepušteni sami sebi, stava su u Ministarstvu obrazovanja USK

Svake godine obezbijedi se oko 300 hiljada KM za kulturu, kulturna udruženja i projekte od krucijalnog značaja za očuvanje našega naslijeđa.

“Mi ćemo u budućnosti ići ka tome da ta sredstva pojačamo, kako bi afirmirali i promovirali kulturno-umjetnička društva, pojedince i institucije koje se brinu na najbolji način da sačuvaju ono što nam je ostavljeno u amanet”, istaknuo je Almin Hopovac, aktuelni ministar u Vladi USK.

Dalje dodaje kako su neke stvari u toj sferi na bolje promijenile, te da će kroz programe utroška finansiranja kulturnoga naslijeđa raditi još više na očuvanju znamenitosti od kulturnog i historijskog značaja za ovaj dio države, BiH.

“O ovim stvarima moramo voditi računa. Naravno sve to moramo raditi s lokalnim zajednicama, po općinama i gradovima USK. U planu je što skorija rekonstrukcija kuće Hamdije Pozderca u Cazinu, o čemu smo već razgovarali s Nerminom Ogreševićem, gradonačelnikom Cazina. Također, u planu je uređenje igrališta DTV Partizan u Sanskom Mostu, gdje se nalaze temelji slobodne države, u kojoj danas živimo.”, kaže ministar Hopovac

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije