Nedjelja, 26 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaSportLegendarni hrvatski nogometaš planira uložiti novac u bivšeg prvaka BiH i "napasti"...

Legendarni hrvatski nogometaš planira uložiti novac u bivšeg prvaka BiH i “napasti” elitu

Legendarni hrvatski nogometaš Dado Pršo mogao bi zajedno sa Romeom Šapinom uložiti finansijska sredstva u redove nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Brotnja.

Ovu informaciju otkrio je nekadašnji sportski direktor Olimpika Romeo Šapina koji je dobio angažman u Saudijskoj Arabiji, a u razgovoru za portal hercegovina.info otkrio je planove koje ima s Pršom.

“Prije ovog poziva iz Saudijske Arabije imao sam plan vratiti se u Brotnjo. U klub bi ušao Dado Pršo s kojim sam prijatelj već 12-13 godina. Zajedno smo radili neke nogometne poslove u Francuskoj. Dado ima nogometnu akademiju u Senegalu, a njegov najbolji prijatelj je predsjednik francuskog drugoligaša Pau. Odlučili smo se da imamo jedan klub na našim prostorima u BiH koji bi dao priliku mladima, uz nekoliko stranaca”, rekao je Šapina za Hercegovina.info, dodavši:

“U našoj ligi ih možete imati šest, a četvorica mogu krenuti u prvih jedanaest. No, kako se dogodio ovaj moj angažman morat ćemo sve odgoditi za budućnost. Od te ideje nećemo sigurno odustati i ja se nadam da će do toga sigurno doći. Brotnjo to zaslužuje. Ima tradiciju, ima uslove, potrebno je samo izgraditi još jedan pomoćni teren, jedan postoji i u Gradcu. Za početak je bio plan ući u Prvu ligu Federacije, a onda nastaviti put ka Premijer ligi”, izjavio je Šapina.

Podsjetimo, Brotnjo je bio prvak BiH u sezoni 1999/00. kada je u finalu play-offa bio bolji od banovićke Budućnosti (1:1, 0:0), a trenutno se takmiči u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Jug i dugi niz godina tavori u nižim ligama.

Komentari
Izvorklix.ba
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije