Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiBosna i HercegovinaMostarci priredili spektakularan doček evropskoj prvakinji Lani Pudar

Mostarci priredili spektakularan doček evropskoj prvakinji Lani Pudar

Nakon povratka s evropskim zlatom iz Rima Lana Pudar se danas obratila medijima u Mostaru nakon čega je organizaovan i svečani prijem. Veliki broj Mostaraca i ostalih fanova došao je kako bi pozdravio uspjeh karijere mlade plivačice.

Pudar (16), koja je prije četiri dana osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u disciplini 200 metara delfin, vratila se u Mostar gdje joj je upriličen svečani doček.

Veliki broj Mostaraca, ali i stanovnika ostalih gradova naše zemlje stigao je na plato ispod Starog mosta kako bi pozdravio novu evropsku prvakinju. Na početku večeri Pudar se obratila medijima, a njenu izjavu fanovi su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

“Veliki pozdrav svima i hvala na aplauzu i što ste došli. Hvala i medijima koji su zaslužni što je moj rezultat odjeknuo u državi i van nje. Meni je sada prijeko potreban odmor i pomalo mi je dosta svega. Ova sezona je bila veoma naporna i duga, ali i uspješna. Zato hvala svim ljudima koji me podržavaju, mom timu, porodici i prijateljima. Ne živimo baš u državi koja je dobrom stanju i finansije su uvijek problem, ali ja nikada nisam osjetila taj problem i veliko hvala svima zbog toga”, poručila je mlada plivačica na konferenciji za medije.

Nakon obraćanja javnosti, uslijedio je svečani prijem i dodjela priznanja za novu evropsku prvakinju. Događaj je organizovao Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka u kojem Lana trenira već 11 godina.

Uslijedilo je obraćanje gradonačelnika Mostara Marija Kordića koji je još jednom najavio izgradnju olimpijskog bazena, a onda i predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Salema Marića te generalnog sekretara Plivačkog saveza BiH Azura Kuduzovića.

Član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo naglasio je kako bi Lana trebala biti uzor svim mladim sportistima u našoj zemlji te naglasio kako je krovna kuća bh. sporta na vrijeme prepoznala potencijal mlade plivačice te dala doprinos u rezultatima.

Kada je voditelj programa pozvao Lanu Pudar da izađe na binu, u pozadini su fanovi zapalili baklje i priredili sjajan doček za evropsku prvakinju.

“Ovo su nevjerovatne scene. Jako sam sretna trenutno. Hvala vam svima što ste došli da uveličate ovaj događaj. Ja imam cilj i radit ću sve što je u mojoj moći da dođem do tog cilja. Ovakav događaj mi daje dodatnu snagu. Molim vas da taj bazen dobijemo što prije jer je nama to potrebno što prije. Hvala na ogromnoj podršci i volim vas sve”, zaključila je Lana Pudar.

Klub vodenih sportova Orka uručio je plaketu premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću za najavljenu podršku izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru. Plaketu je dobila i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i brojni drugi političari.

Kako je potvrdio njen klub, Lana će propustiti Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Peruu krajem augusta, te ide na zasluženi odmor.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije