Petak, 31 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiUnsko-sanski kantonMuslić: Dajem bezrezervnu podršku dr. Denisu Bećiroviću!

Muslić: Dajem bezrezervnu podršku dr. Denisu Bećiroviću!

Opći izbori u Bosni i Hercegovini nikad nisu bili važniji. Često je riječ o frazi, ali ovaj put je zaista tako. Naime, na ovogodišnjim, ključnim izborima za građane Bosne i Hercegovine i Bosnu i Hercegovinu kao državu, odlučuje se o najmanje dva pitanja.

Prvo je da li ćemo i dalje živjeti u ambijentu nesigurnosti, gdje je osnovna dnevno-politička tema prebrojavanje krvnih zrnaca građana Bosne i Hercegovine, pri čemu se šuti o katastrofalnom stanju privrede, zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i brojnih drugih segmenata bosanskohercegovačkog društva.

Nasuprot navedenom, imamo priliku da svako od nas donese odluku da se Bosna i Hercegovina trasira kao moderna država u kojoj su vladavina prava i dostojanstvo svakog čovjeka na prvom mjestu, u kojoj će mladi ostajati i imati adekvatno obrazovanje, radnici biti zadovoljni uslovima rada, svi građani bez izuzetka imati adekvatnu zdravstvenu zaštitu, u kojoj penzioneri neće jedva spajati kraj sa krajem, te državu čiji će nadležni imati adekvatne odgovore na aktuelna inflatorna kretanja. Upravo su ovogodišnji izbori prilika da se navedeno stanje apatije i beznadežnosti mijenja i u konačnici promijeni na bolje.

Međutim, svjesni smo da promjena neće doći sama. Promjenu trebaju donijeti građani.

Upravo u cilju profiliranja Bosne i Hercegovine kao normalne države, države jednakih šansi, države u kojoj će se trošiti energija na uključivanju Bosne i Hercegovine u evroatlantske integracije, promjena treba doći od vrha, i to od najviših državnih organa, gdje izuzetno važnu ulogu ima Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Duboko sam uvjeren da predvodnik promjena može biti moj prijatelj i akademski kolega prof. dr. Denis Bećirović iz najmanje tri razloga.

Prvi se odnosi na njegov akademski put, gdje je nebrojeno puta, kao univerzitetski profesor, dokazao nepobitnost i opstojnost Bosne i Hercegovine kao države, pri čemu u fokus doktrinarne analize stavlja borbu Bosanaca i Hercegovaca za svoju državu.

Drugo, kao zastupnik u najvišem zakonodavnom tijelu u Bosni i Hercegovini, Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, nije propustio niti jednu priliku da ne skrene pažnju na probleme koji opterećavaju bosanskohercegovačko društvo, ali i da se beskompromisno usprotivi svim onim snagama kojim je osnova političkog djelovanja erozija državnog suvereniteta Bosne i Hercegovine. I konačno, dosljednost i moral su vrhunske odlike prof. dr. Denisa Bećirovića kao kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kao univerzitetski profesor i kolega, dajem bezrezervnu podršku prof. dr. Denisu Bećiroviću u borbi za Bosnu i Hercegovinu, zbog svih građana Bosne i Hercegovine, zbog naše djece i djece naše djece, te pozivam da iskoristimo priliku i 02. oktobra damo svoj ključni doprinos normalnom profiliranju Bosne i Hercegovine na čelu sa prof. dr. Denisom Bećirovićem.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije