Petak, 31 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaIzdvojenoPolitički suicid Šuhreta Fazlića

Politički suicid Šuhreta Fazlića

Gradonačelnik Grada Bihaća podržao je kandidaturu Bakira Izetbegovića za člana predsjedništva BiH vijesti su koje odjekuju Krajinom a naročito Gradom Bihaćem. Da li je Šuhret Fazlić ogolio do kraja funkciju POMAK-a u Krajini?

Nakon posjete Bakira Izetbegovića potvrđena je i zvanična podrška njegovoj kandidaturi za člana predsjedništva BIH od strane gradonačelnika Grada Bihaća- Šuhreta Fazlića.

Ovakvim postupkom gradonačelnik Fazlić zapravo je poručio građanima Bihaća i USK da je politički projekat POMAK-a u Bihaću sve vrijeme bio dobar paravan i lažna alternativa za hiljade lijevo orijentiranih birača koji su pomenutom projektu dali povjerenje, a posebno Šuhretu Fazliću u kandidaturi za načelnika.

Prvi indikatori da gospodin Fazlić, zajedno sa POMAK-om predstavlja samo politički privjesak za provođenje interesa Stranke Demokratske Akcije jesu formiranje većine u Gradskom vijeću Bihaća, gdje većinu čine SDA-POMAK. Brzo nakon toga, gradonačelnik Bihaća odbija političku ponudu SDP za ukrupnjavanje lijevoga bloka, kao i ponudu da ponese listu za PD Parlamenta BiH. Ovakve činjenice nisu bile dovoljne da se projekat

POMAK-a ogoli do kraja, jer se u javnosti špekulisalo da se većine na lokalnom nivou konstituiraju zbog projekata i bolje prohodnosti novčanih sredstava sa viših nivoa vlasti, što bi u jednu ruku moglo biti i razumljivo, kao i odbijanje liste SDP-a, jer POMAK zaista predstavlja alternativu drugim ljevičarskim strankama.

Posljednjom posjetom i zvaničnom podrškom kandidaturi Bakira Izetbegovića politički projekat POMAK građanima Bihaća i USK šalje poruku da je sasvim neupitno da su sve vrijeme bili lažna alternativa i eksponent politike SDA. Neupitna je i poruka koju gospodin Fazlić šalje svim instinskim kadrovima POMAK-a, koji su gradili ovaj politički projekat, onima koji su istinski ljevičari, kao i kadrovima sa liste za Gradsko vijeće.

Ko je ukrao scijaldemokratiju iz srca?

Šta se posljednjih godina desilo sa gradonačelnikom Bihaća koji se ne može otrgnuti iz čvrstog zagrljaja SDA politike, na to najbolji odgovor može dati on sam, a sigurno i oni koji ga čvrsto drže u zagrljaju, te ga u istom politički guše.

Lista gospodina Fazlića predstavlja jednu miksturu sadašnjih POMAK-ovaca i svih bivših članova SDA, SDP, NS… kao i kadrova koji su se udružili u politički projekat “Socijaldemokracija u srcu”. Podrška lideru SDA, desničarskoj stranci, je zapravo pokazala besmisao konstalacije ovakve liste za predstojeće izbore. Kako “socijaldemokrati u srcu”, ili bivši SDP-ovci, ili liberalni (bivši) članovi i kadrovi Naše Stranke, da zajedno sa gospodinom Fazlićem sutra rade i ubjeđuju građane USK i posebno Bišćane da daju podršku lideru SDA? Misija se čini nemogućom. Čini se da će masi građana Bihaća biti teško objasniti zašto “najbolja alternativa” predvođena gradonačelnikom Bihaća srlja u politički sunovrat.

Da li se ovdje radi o nespretnoj odluci i da li je “car gol”, o tome će ubrzo svoj sud dati javnost, već na predstojećim Općim izborima.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije