Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiUnsko-sanski kantonPremijer Kantona oštro zastupniku Hušiću

Premijer Kantona oštro zastupniku Hušiću

Nakon napuštanja sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona od strane bloka B3 jučer na društvenim mrežama rasprava zastupnika i Premijera Kantona.

Naime, blok B3 za krivca za neusvajanje Odluke o privremenom financiranju Knatona smatra Vladu USK u tehničkom mandatu na čijem čelu se još uvijek nalazi premijer Mustafa Ružnić, kako je to u svome FB postu obrazložio zastupnik Jasmin Hušić iz Velike Kladuse. Nakon zastupnikove objave premijer kantona mu u komentaru nije ostao dužan, čiju reakciju prenosimo u cjelosti:

“Dragi kolega Hušiću ako misliš da ćeš sa ovakvim populističkim pisanjem nešto postići vjeruj mi da nećeš i samo da te podsjetim.

Svi smo jednako odgovorni, jer još nema formirane skupštinske većine. I ti si jednako odgovoran kao i ja.

Ja za razliku od tebe sam ponudio skupštini sve materijale i za iste glasao a ti si otišao kući. Ja sam ponudio i privremeno finansiranje i glasao za njega a ti nisi. Ti si otišao kući. To trebaš objasniti građanima.

I još nešto. Trazis da se formira rukovodstvo skupštine. Jel to poruka prvo mi dajte poziciju pa ću glasati kao sto si prošli put tražio. Da prekinemo sve, da tebe prvo izaberemo za predsjednika kluba bosnjaka, pa da glasaš.

Ovako napisi otvoreno i iskreno.”

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije