Petak, 31 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiUnsko-sanski kantonPremijer Ružnić i ministar Hopovac potpisali ugovore o vansudskim nagodbama za izmirenje...

Premijer Ružnić i ministar Hopovac potpisali ugovore o vansudskim nagodbama za izmirenje obaveza za uposlene u resoru obrazovanja

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ruznic i ministart Ministarstva obrazovanja Almin Hopovac danas potpisali ugovore o vansudskim nagodbama za izmirenje obaveza utvrđenih pravosnažnim i izvršnim sudskim presudama za uposlene u resoru obrazovanja.

“Prethodno su potpisani ugovori za uposlene u pravosuđu i organima uprave u Unsko-sanskom kantonu a pri kraju je priprema ugovora za resor unutrašnjih poslova i zvanično je započeo proces trezorskog terećenja budžeta kako bi isplata svim potražiocima bila završena do septembra”, kazao je premijer Ružnić.

Ukupno će biti potpisano oko 10.000 ugovora za 1223 korisnika, a ukupan iznos za isplatu svim potražiocima, po provedenom javnom pozivu, iznosi 9.200.000 KM.

“Nakon potpisivanja ugovora za imaoce presuda u resoru obrazovanja Ministarstvo će, da olakša korisnicima, organizovati potpisivanje u njihovim lokalnim zajednicama a o mjestima i terminu za potpisivanje ugovora pravovremeno ćemo obavijestiti na službenim stranicama Vlade USK”, kazao je ministar Almin Hopovac.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije