Petak, 31 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaVijestiUnsko-sanski kantonU 2022 uloženo 6 miliona KM u školsku infrastrukturu Hopovac: Nastavljamo još...

U 2022 uloženo 6 miliona KM u školsku infrastrukturu Hopovac: Nastavljamo još bolje i više u narednim godinama

Jedan od osnovnih ciljeva Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK u posljednjih godinu i po dana bio je osigurati osigurati kontinuitet u smislu ulaganja u školsku infrastrukturu. Resorni ministar Almin Hopovac kazao je da podrška Vlade USK ni u ovom pravcu nije izostala. Naglasio je da školske zgrade nekada nisu bile ugodne za boravak, rad i učenje, zbog čega je Vlada postavila kao jedan od najvažnijih prioriteta jačanje školske infrastrukture.

“Vlada USK ulaganje u oblast obrazovanja ne vidi kao trošak, nego kao dugoročnu investiciju”, ističe Hopovac
“Ovaj saziv Vlade USK stavio je obrazovanje na zasluženo mjesto. U sve stubove na kojima počiva obrazovanje uložili smo značajna sredstva i energiju. Investirali smo u godinu i po dana puno više u odnosu na proteklih deset godina. Pokrenuli smo proces digitalizacije u školama, izdvojili milion i po KM za nabavku kvalitetne opreme koja će služiti generacijama, izvršili smo rekonstrukciju i sanaciju brojnih školskih objekata.”

Vlada i resorno ministarstvo povećali su plaće zaposlenima u školama USK i Univerzitetu u Bihaću, a radi se i na velikoj pripremi reforme nastavnih planova i programa. Ovakvim pristupom Ministarstvo obrazovanja USK postalo je sinonim za historijska ulaganja u razvoj obrazovanja.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije