Nedjelja, 26 Marta, 2023
Cybervision
NaslovnaSportZvanično otkazana prijateljska utakmica BiH i Rusije!

Zvanično otkazana prijateljska utakmica BiH i Rusije!

Zakazana prijateljska utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije je zvanično otkazana, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Čelnici Saveza danas su o ovoj temi govorili na 17. tematskoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH koja se prvobitno trebala održati 10. oktobra. Međutim, dan ranije je donesena odluka da se ona prolongira za danas kada je ona i održana.

Vodeći ljudi Saveza odlučili su promijeniti prvobitnu odluku da se zakaže utakmica s Rusijom, a nju su tada donijeli članovi Komiteta za hitnost NS BiH s pet glasova za (Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa) i jednim protiv – Irfan Durić.

“Prijateljska utakmica ‘A’ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije koja je trebala biti odigrana 19. novembra u Sankt Peterburgu neće biti odigrana u tom terminu. Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odložena. Predsjednik NS BiH Vico Zeljković je konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin”, poručili su iz Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, nakon prvobitne odluke uslijedio je veliki revolt među reprezentativcima, sportskim radnicima i u bh. javnosti zbog aktuelne agresije Rusije na Ukrajinu zbog čega su FIFA i UEFA zabranile međunarodne nastupe reprezentaciji Rusije. Također, klubovi iz Rusije protjerani su i iz evropskih klupskih takmičenja, baš kao i u ostalim sportovima.

U međuvremenu, čelnici Saveza su tražili alternativno rješenje, a jedna od opcija za igranje prijateljske utakmice je bila i duel protiv selekcije Maroka. O ovome su pisali i tamošnji mediji.

Selektor Ivaylo Petev je u tom duelu s novim protivnikom u novembru trebao na raspolaganju imati sve zdrave reprezentativce, pa i one koji su bili upitni za prvobitni meč s Rusijom zbog svojih stavova. Međutim, na kraju nije dogovoren ni taj susret.

Komentari
POVEZANI ČLANCI
- Marketing -
Cybervision

Najpopularnije